Klembeugel Transparant 16/19mm 100stuks
Klembeugel Transparant 16/19mm 100stuks
0 Review | Review toevoegen
Klembeugels worden ook wel kabelbuisklemmen genoemd. Hieronder vind je een drietal klembeugels. De klembeugels, hieronder weergegeven, zijn verschillend van elkaar in de kleur! Elk type klembeugel...

Artikelnummer

KB1619T

Verzend en kleine order kosten

€ 8,22

Verwachte levertijd

1-2 werkdagen

€ 8,26
excl. btw
€ 9,99
incl. btw
Prijs per 100 stuks

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Ergens goedkoper gezien?

Laat het ons weten!

Klembeugels worden ook wel kabelbuisklemmen genoemd. Hieronder vind je een drietal klembeugels. De klembeugels, hieronder weergegeven, zijn verschillend van elkaar in de kleur! Elk type klembeugel is geschikt om kabelbuizen te klemmen met een diameter van 16 tot en met 19 mm!

Merk: Belplast B.V. Eigen productie
Maat: 16/19mm
Kleur: Transparant

Wat zijn klembeugels?

Klembeugels, ook wel buisklemmen of pijpklemmen genoemd, worden gebruikt om buizen, leidingen en kabels stevig op hun plaats te houden. Of u nu werkt aan een waterleiding, een elektrische installatie of een verwarmingssysteem, klembeugels bieden de stabiliteit en zekerheid die nodig zijn om ervoor te zorgen dat alles veilig en effectief functioneert.

Deze beugels zijn meestal gemaakt van robuuste materialen zoals staal, roestvrij staal of kunststof. De keuze van het materiaal kan variëren op basis van factoren zoals de omgeving waarin de beugels worden gebruikt (binnen of buiten), de soorten buizen die ze moeten ondersteunen en de belasting die ze moeten dragen.

Voordelen en toepassingen

Klembeugels bieden een breed scala aan voordelen. Ze zorgen voor een stabiele bevestiging van buizen en leidingen, verminderen trillingen en geluidsoverlast, en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd met minimale gereedschappen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen in zowel residentiële als commerciële projecten.

Klembeugels voor buizen

Voor buizen zijn er specifieke klembeugels die variëren in ontwerp en functie. Er zijn enkele en dubbele klembeugels, waarbij enkele beugels een enkele buis vasthouden en dubbele beugels twee buizen parallel aan elkaar bevestigen. Dit maakt ze ideaal voor situaties waar meerdere leidingen naast elkaar moeten worden geïnstalleerd, zoals in sanitaire installaties of verwarmingssystemen.

Verschillen tussen 16mm en 19mm klembeugels

Een belangrijk aspect bij de keuze van klembeugels is de maat. De meest voorkomende maten zijn 16mm en 19mm, elk geschikt voor verschillende toepassingen.

16mm klembeugels zijn doorgaans gebruikt voor dunnere buizen, zoals die in waterleidingen of kleine elektrische leidingen. Ze bieden voldoende ondersteuning zonder de buis te beschadigen en zijn ideaal voor nauwe ruimtes waar grotere beugels niet passen.

19mm klembeugels worden vaak gebruikt voor dikkere buizen en leidingen die zwaardere lasten dragen, zoals gasleidingen of verwarmingssystemen. Deze beugels bieden extra stabiliteit en duurzaamheid, essentieel voor grotere projecten waar veiligheid en betrouwbaarheid van groot belang zijn.

Hoe kies ik de juiste maat klembeugel?

Het kiezen van de juiste maat klembeugel hangt af van de diameter van de buis die u wilt bevestigen. Meet de buitenste diameter van de buis en kies een klembeugel die overeenkomt met die maat. Voor extra zekerheid kunt u altijd een iets grotere maat kiezen en deze met schroeven stevig vastzetten.

Hoe installeer ik klembeugels correct?

Het correct installeren van klembeugels begint met het markeren van de bevestigingspunten op de muur of vloer. Zorg ervoor dat de afstand tussen de beugels gelijkmatig is om een stabiele ondersteuning te bieden. Gebruik geschikte schroeven en pluggen voor de ondergrond, en draai de schroeven stevig vast zonder de buis te beschadigen.

Zijn er speciale klembeugels voor geluiddemping?

Ja, er zijn speciale klembeugels ontworpen voor geluiddemping. Deze beugels zijn voorzien van rubberen inlagen of voeringen die trillingen en geluidsoverlast verminderen. Ze zijn ideaal voor toepassingen waar geluidsreductie belangrijk is, zoals in woonhuizen of kantoren.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.