Dakschroeven zijn een essentieel onderdeel van het bevestigen van daken en dakbedekking. Ze worden gebruikt om dakpannen, dakplaten en andere soorten dakbedekking te bevestigen aan de dakconstructie. Dakschroeven zijn er in verschillende soorten en maten, elk ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van verschillende soorten dakbedekking en constructies.


Wat zijn dakschroeven?

Dakschroeven zijn speciaal ontworpen schroeven die gebruikt worden bij het bevestigen van dakbedekkingen. Ze hebben unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor het weerstaan van verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en temperatuurschommelingen. Deze schroeven zijn doorgaans vervaardigd uit materialen die corrosiebestendig zijn, zoals roestvrij staal of verzinkt staal.

Soorten dakschroeven

Bouwcheap heeft verschillende soorten dakschroeven op voorraad. Afhankelijk van uw project raden wij u de volgende type schroeven aan: 

Sprengler schroeven

Sprengler schroeven, ook wel bekend als afdichtingsschroeven, zijn ontworpen om een waterdichte verbinding te creëren. Ze worden vaak gebruikt bij het bevestigen van metalen dakbedekkingen.

Dakpanschroeven

Dakpanschroeven zijn specifiek ontworpen voor bevestiging van dakpannen. Ze hebben een gestroomlijnd ontwerp en zorgen voor een stevige verbinding tussen de dakpannen en de onderliggende constructie. Dakpanschroeven zijn o.a. verkrijgbaar in zelftappende dakpanschroeven of zelftappende dakschroeven. 

Daktule

Daktules zijn geschikt voor de bevestiging van o.a. isolatiemateriaal zoals PIR-isolatie. Ze bieden stabiliteit en duurzaamheid.

Dakpanplaatschroeven

Dakpanplaatschroeven zijn speciale schroeven die worden gebruikt om dakpannen en dakbedekking op hun plaats te houden. Deze schroeven zijn ontworpen om gemakkelijk door de dakpan te gaan en vast te zetten in het dakbeschot eronder. 

Golfplaatschroeven

Golfplaatschroeven zijn speciaal ontworpen schroeven die worden gebruikt bij het installeren van golfplaten op daken en wanden.

Waarom heb je dakschroeven nodig?

Dakschroeven zijn van vitaal belang voor de structurele integriteit van een dak. Ze bieden niet alleen stabiliteit, maar spelen ook een cruciale rol bij het waarborgen van de waterdichtheid van het dak. Door hun weerbestendige eigenschappen zorgen dakschroeven ervoor dat de dakbedekking stevig op zijn plaats blijft, zelfs onder de meest veeleisende weersomstandigheden.

Wat moet je weten over dakschroeven?

Dakschroeven worden blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Het is essentieel om schroeven te kiezen die bestand zijn tegen corrosie en roest om de duurzaamheid te waarborgen. Roestvrij staal en verzinkt staal zijn veelgebruikte materialen vanwege hun corrosiebestendigheid. Daarnaast worden onze dakschroeven voorzien van een speciale coating waardoor ze bestand zijn tegen diverse weersinvloeden.

De keuze van de juiste lengte en diameter van de schroeven is afhankelijk van de dikte van de dakbedekking en de onderliggende constructie. Een goede afstemming zorgt voor een optimale bevestiging. Kijk daarom altijd naar welke lengte u nodig heeft voor een stevige bevestiging.

Keuzes bij het kopen van dakschroeven

Bij het kiezen van dakschroeven zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden.

Type schroef

Selecteer het type schroef dat geschikt is voor de specifieke dakbedekking die wordt gebruikt, bijvoorbeeld dakpannen, golfplaten of metalen dakbedekking.

Materiaal en coating

Kies het materiaal en de coating die het beste aansluiten bij de omgevingsomstandigheden waarin het dak zich bevindt.

Lengte en diameter

Stem de lengte en diameter van de schroeven af op de dikte van de dakbedekking en de onderliggende constructie.

Is roestvrij staal beter dan verzinkt staal voor dakschroeven?

Beide materialen zijn geschikt, maar de keuze hangt af van de specifieke omgevingsomstandigheden. Roestvrij staal is bijvoorbeeld ideaal in vochtige omgevingen.


Getoonde prijzen zijn excl. 21% BTW