Draadeinden zijn essentiële bouwmaterialen die vaak over het hoofd worden gezien, maar een onmisbare rol spelen in diverse bouwprojecten. Deze lange stukken metalen staven, ook bekend als draadstangen of draadankers, hebben een schroefdraad langs hun gehele lengte. In deze categorie ontdek je waarom draadeinden onmisbaar zijn in de bouwwereld, welke keuzes je moet maken bij het selecteren ervan, en alle antwoorden op de meest gestelde vragen.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Draadeind verzinkt M6

Draadeinden verzinkt per stuk

0,69

excl. btw

0,83

incl. btw
visibility
shopping_cart

Draadeind verzinkt M8

Draadeinden verzinkt per stuk

1,10

excl. btw

1,33

incl. btw
visibility
shopping_cart

Draadeind verzinkt M10

Draadeinden verzinkt per stuk

1,69

excl. btw

2,04

incl. btw
visibility
shopping_cart

Draadeind verzinkt M12

Draadeinden verzinkt per stuk

2,40

excl. btw

2,90

incl. btw
visibility
shopping_cart

Draadeind verzinkt M16

Draadeinden verzinkt per stuk

4,45

excl. btw

5,38

incl. btw
visibility
shopping_cart

Draadeind verzinkt M20

Draadeinden verzinkt per stuk

7,75

excl. btw

9,38

incl. btw

Wat zijn draadeinden?

Draadeinden, vaak vervaardigd uit roestvrij staal of gegalvaniseerd metaal, zijn rechte staven met schroefdraad aan beide uiteinden. Ze variëren in lengte en diameter, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. Door hun veelzijdigheid worden ze gebruikt in constructies, elektrische installaties, sanitair en zelfs in doe-het-zelfprojecten.

Voordelen van draadeinden:

  • Sterkte en duurzaamheid: Draadeinden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze bestand zijn tegen zware belastingen en corrosie.
  • Verbinding en verlenging: Ze dienen als verbindingsstukken tussen componenten en kunnen worden gebruikt om constructies te verlengen.
  • Aanpasbaarheid: Dankzij hun schroefdraad kunnen draadeinden eenvoudig worden bijgesneden en aangepast aan specifieke behoeften.

Veelgestelde vragen over draadeinden

Lees hieronder de meest gestelde vragen over draadeinden.

Wat is de maximale belastbaarheid van draadeinden?

De maximale belastbaarheid hangt af van de diameter en het materiaal van de draadeinden. Over het algemeen worden deze specificaties geleverd door de fabrikant. Het is cruciaal om deze limieten niet te overschrijden om de integriteit van de constructie te behouden.

Kunnen draadeinden worden hergebruikt?

Ja, draadeinden kunnen worden hergebruikt als ze niet beschadigd zijn. Zorg ervoor dat ze grondig worden geïnspecteerd op tekenen van slijtage of roest voordat ze opnieuw worden gebruikt.

Welke soorten draadeinden zijn er?

Draadeinden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder roestvrij staal, verzinkt staal en messing. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor specifieke omstandigheden. Het kiezen van het juiste materiaal is essentieel voor de levensduur van het product.

Aanvullende informatie over draadeinden

Naast hun gebruikelijke toepassingen kunnen draadeinden ook worden gebruikt voor het ophangen van zware voorwerpen, het bevestigen van meubels en het creëren van aangepaste bevestigingsoplossingen. Het is belangrijk om te weten dat draadeinden in verschillende lengtes en diameters verkrijgbaar zijn, waardoor ze veelzijdig zijn voor uiteenlopende projecten. Bij het gebruik van draadeinden is het raadzaam om ook bijpassende moeren en ringen te gebruiken om een stevige en veilige verbinding te garanderen.

Dit alles maakt draadeinden onmisbaar in de wereld van bouw en constructie. Door de juiste keuzes te maken en goed geïnformeerd te zijn over dit product, kun je met vertrouwen aan je bouwprojecten beginnen. Neem contact met ons op voor meer informatie en deskundig advies over draadeinden en andere bouwmaterialen.


Getoonde prijzen zijn excl. 21% BTW