Glaswol isolatie is nodig omdat het een effectieve barrière vormt tegen warmteoverdracht. In de winter houdt het de warmte binnen, waardoor de stookkosten worden verlaagd en het comfort wordt verhoogd. In de zomer helpt het de hitte buiten te houden, waardoor de behoefte aan airconditioning wordt verminderd. Daarnaast draagt het bij aan geluidsisolatie, waardoor geluid van buitenaf wordt verminderd.
Bezig met laden...
26%
visibility

Glaswol isolatie 120mm R=3.0 //1.20CM X 6MTR

lengte rol 1.2x6 meter rol= 7,2 m2 gesneden op gipsplaatmaat 60cm

41,50

30,60

excl. btw

50,22

37,03

incl. btw
38%
visibility

Glaswol isolatie 150mm R=3.75 // 1.2x5.5 mtr

3.85 per m2 - lengte rol 1.20 x 5.50 meter

37,25

23,00

excl. btw

45,07

27,83

incl. btw
20%
visibility

Glaswol isolatie 80mm R=2.0 // 120CM X 10MTR

41,40

33,10

excl. btw

50,09

40,05

incl. btw
22%
visibility

Knauf THERMO-TEK LM ECO ALU 25MM 1 X 10MTR 10M2

Thermo-teK LM Eco ALU is een minerale woldeken met scheurbestendig, met glasvezel versterkt aluminiumfolie gehecht aan ├ę├ęn zijde van...

45,00

35,00

excl. btw

54,45

42,35

incl. btw
visibility

Glaswol 150 mm (URSA 12) met spijkerflens 5000x600x150mm Rd:3.75 (=3 m┬▓)

22,35

excl. btw

27,04

incl. btw

Wat is glaswol isolatie en waarom heb je het nodig?

Glaswol isolatie is een veelgebruikt isolatiemateriaal dat bestaat uit glasvezels die zijn samengevoegd tot een deken of plaat. Het is ontworpen om warmteverlies te verminderen en thermisch comfort te bieden in gebouwen. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het isoleren van daken, vloeren en muren.

Wat moet je weten over glaswol Isolatie?

 • R-waarde: Glaswol isolatie heeft een hoge R-waarde, wat de weerstand tegen warmteoverdracht aangeeft. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie. Het is belangrijk om de juiste dikte en R-waarde te kiezen op basis van de isolatiebehoefte van het gebouw.
   
 • Brandveiligheid: Glaswol is brandveilig en heeft een hoog smeltpunt. Het is niet-brandbaar en draagt niet bij aan de verspreiding van vuur. Het kan een belangrijke rol spelen bij het vertragen van de verspreiding van brand en het bieden van kostbare tijd om een gebouw te verlaten.
   
 • Installatie:Glaswol isolatie is relatief eenvoudig te installeren. Het kan worden gesneden en op maat gemaakt voor specifieke toepassingen. Het is belangrijk om beschermende kleding en een masker te dragen tijdens de installatie, omdat de fijne glasvezels irritatie aan de huid, ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken.

Redenen om glaswol isolatie te kopen

1. Uitstekende isolatieprestaties: Glaswol isolatie biedt een uitstekende thermische isolatie, waardoor energiebesparingen worden gerealiseerd en het comfort in gebouwen wordt verbeterd.

2. Geluidsisolatie: Glaswol heeft ook goede geluidsisolerende eigenschappen. Het kan helpen om geluid van buitenaf te verminderen, waardoor een rustigere en meer comfortabele binnenomgeving ontstaat.

3. Brandveiligheid: Glaswol is een brandveilig materiaal en kan een waardevolle bijdrage leveren aan de brandveiligheid van een gebouw. Het kan helpen bij het voorkomen van de verspreiding van vuur en biedt extra tijd voor evacuatie.

4. Duurzaamheid: Glaswol isolatie is een duurzame keuze. Het is recyclebaar en kan worden geproduceerd met behulp van gerecyclede materialen. Het draagt bij aan een lagere milieu-impact van gebouwen en helpt de CO2-uitstoot te verminderen.

Redenen om glaswol isolatie niet te kopen

1. Allergiegevoeligheid: Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor de fijne vezels van glaswol en allergische reacties ervaren. Het is belangrijk om beschermende kleding en een masker te dragen tijdens de installatie om blootstelling aan de vezels te minimaliseren.

2. Dikte en ruimte: Glaswol isolatie kan een zekere dikte hebben, waardoor er ruimte in de constructie nodig is om het correct te kunnen installeren. Bij beperkte ruimte kan een ander isolatiemateriaal mogelijk geschikter zijn.

Keuzes bij het kopen van glaswol isolatie

Bij het kopen van glaswol isolatie zijn er enkele belangrijke keuzes om rekening mee te houden:

1. Dikte en R-waarde: Kies de juiste dikte en R-waarde op basis van de isolatiebehoefte van het gebouw. Raadpleeg een isolatie-expert of gebruik een isolatiecalculator om de juiste keuze te maken.

2. Type glaswol isolatie: Glaswol isolatie is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals dekens, platen of losse isolatie. Kies het type dat het beste past bij de specifieke toepassing en installatiemethode.

3. Merk en kwaliteit: Let op het merk en de kwaliteit van de glaswol isolatie. Kies voor gerenommeerde merken die hoogwaardige producten leveren en voldoen aan de relevante normen en certificeringen.

Veelgestelde vragen over glaswol isolatie

Is glaswol isolatie veilig in gebruik?

Ja, glaswol isolatie is over het algemeen veilig in gebruik, mits de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen. Draag beschermende kleding, zoals lange mouwen, handschoenen en een masker, om blootstelling aan de fijne vezels te minimaliseren. Zorg ook voor voldoende ventilatie tijdens de installatie.

Kan glaswol isolatie vocht absorberen?

Glaswol isolatie heeft van nature een zekere vochtbestendigheid, maar het kan vocht absorberen als het gedurende lange tijd wordt blootgesteld aan water. Het is belangrijk om de isolatie droog te houden en geschikte dampremmende materialen te gebruiken om vochtophoping te voorkomen.

Hoelang gaat glaswol isolatie mee?

Glaswol isolatie heeft over het algemeen een lange levensduur. Met de juiste installatie en onderhoud kan het tientallen jaren meegaan zonder significante degradatie van de isolerende eigenschappen.

Aanvullende informatie over glaswol isolatie

 • Geluidsabsorptie: Naast geluidsisolatie kan glaswol isolatie ook geluidsabsorptie bieden. Dit maakt het nuttig voor ruimtes waar geluidscontrole belangrijk is, zoals muziekstudio's, bioscopen en kantoren.
   
 • Milieuvriendelijkheid: Glaswol isolatie is een duurzame keuze vanwege het gebruik van gerecyclede materialen en het recyclebare karakter ervan. Het helpt bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van gebouwen en draagt bij aan een duurzamere leefomgeving.
   
 • Toepassingsgebieden: Glaswol isolatie kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder het isoleren van daken, muren, vloeren, scheidingswanden en plafonds. Het is veelzijdig en kan worden aangepast aan verschillende constructies en ontwerpen.
   
 • Energierendement: Door het gebruik van glaswol isolatie kan het energieverbruik van een gebouw aanzienlijk worden verminderd. Dit resulteert in lagere energiekosten en draagt bij aan een meer energiezuinige samenleving.
   
 • Professionele installatie: Hoewel glaswol isolatie relatief eenvoudig te installeren is, kan het raadzaam zijn om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de isolatie correct wordt geplaatst en voldoet aan de vereiste normen en specificaties.
Met glaswol isolatie kun je genieten van een comfortabele en energie-efficiënte leefomgeving. Het biedt uitstekende isolatieprestaties, geluidsisolatie en brandveiligheid. Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken bij het kopen en installeren van glaswol isolatie, rekening houdend met de isolatiebehoefte van het gebouw. Raadpleeg een isolatie-expert voor advies op maat en geniet van de voordelen die glaswol isolatie te bieden heeft.

Isolatie bij Bouwcheap

Bij Bouwcheap helpen we u graag aan de juiste isolatiematerialen. Zo hebben we voor iedere constructie of situatie geschikt isolatiemateriaal. Denk hierbij aan:


Getoonde prijzen zijn excl. 21% BTW