filter_list

Filter

Boorschroeven

DIN 7504K met Neopreenring

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

DIN7504F Flenskopschroeven

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

DIN 7504P Verzonkenkop Kruis

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

DIN 7504N Cilinderkop binnenvierkan

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

DIN 7504N Cilinderkop Kruis

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

DIN 7504PTEK Vleugelteks TX

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Boorschroeven zijn veelzijdige bevestigingsmiddelen die onmisbaar zijn in de wereld van bouw- en klusprojecten. Of je nu een ervaren aannemer bent of een doe-het-zelver met een passie voor perfectionisme. Bouwcheap heeft verschillende soorten boorschroeven op voorraad.

Wat zijn boorschroeven?

Boorschroeven zijn speciaal ontworpen schroeven die het mogelijk maken om zonder voor te boren in verschillende materialen te schroeven. Het kenmerk van boorschroeven is de puntige kop die het mogelijk maakt om door het materiaal te boren terwijl de schroef wordt ingedraaid. Deze schroeven zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten, aangepast aan specifieke toepassingen en materialen.

Verschillende soorten boorschroeven

Bouwcheap heeft verschillende soorten boorschroeven in het assortiment, namelijk:

Teksschroeven

Teksschroeven zijn boorschroeven met een scherpe punt en een platte kop. Ideaal voor het bevestigen van dun materiaal zoals plaatwerk en hout.

DIN 7504K met flens

De DIN 7504K met flens boorschroeven zijn voorzien van een flens onder de kop, wat zorgt voor een stevige bevestiging. Uitermate geschikt voor metalen constructies.

DIN 7504K met neopreenring

Boorschroeven met een neopreenring volgens DIN 7504K bieden een waterdichte afdichting. Perfect voor buitentoepassingen waar waterbestendigheid essentieel is.

DIN7504F flenskopschroeven

DIN7504F flenskopschroeven zijn uitgerust met een bredere flens onder de kop voor extra stabiliteit. Ideaal voor toepassingen waar een hogere draagkracht nodig is. 

DIN 7504P Verzonkenkop kruis

De DIN 7504P Verzonkenkop kruis boorschroeven zijn ontworpen voor het creëren van een nette, verzinkte afwerking bij houten constructies.

DIN 7504N cilinderkop en binnenvierkant

Boorschroeven met cilinderkop en binnenvierkant (DIN 7504N) bieden een veilige grip en zijn geschikt voor bevestigingen in hout.

DIN 7504N cilinderkop en kruis 

De DIN 7504N cilinderkop en kruis boorschroeven zijn perfect voor houten toepassingen waar een kruiskop vereist is.

DIN 7504PTEK Vleugelteks TX

DIN 7504PTEK Vleugelteks TX boorschroeven zijn uitgerust met een Torx-aandrijving voor optimale grip en minimale kans op beschadiging van de schroefkop.

Waarom heb je boorschroeven nodig?

Boorschroeven bieden verschillende voordelen, waaronder efficiëntie en tijdsbesparing. Doordat voorboren niet nodig is, versnellen ze het bevestigingsproces aanzienlijk. De diverse types boorschroeven maken het mogelijk om materialen van verschillende diktes en eigenschappen met gemak te bevestigen. Daarnaast zorgen ze voor een sterke en betrouwbare verbinding, wat cruciaal is voor de stabiliteit en duurzaamheid van je project.

Wat moet je weten over boorschroeven?

Wanneer je gaat werken met boorschroeven is het essentieel om het juiste type schroef te kiezen voor de specifieke toepassing. Denk aan het materiaal waarin je schroeft, de dikte ervan, en de benodigde draagkracht. Verder is het belangrijk om de juiste schroefmaat te selecteren, aangezien een te grote schroef het risico op splijten vergroot, terwijl een te kleine schroef mogelijk onvoldoende grip biedt.

F.A.Q over boorschroeven

Wat is het voordeel van boorschroeven ten opzichte van gewone schroeven?

Ten opzichte van gewone schroeven elimineren noorschroeven de noodzaak van voorboren, waardoor installatietijd wordt bespaard. Ze bieden ook een sterke en veilige bevestiging in diverse materialen.

Welk type boorschroef is geschikt voor buitentoepassingen?

DIN 7504K met neopreenring boorschroeven zijn ideaal voor buitentoepassingen vanwege hun waterdichte eigenschappen.

Hoe kies ik de juiste lengte boorschroef voor mijn project?

Selecteer een schroeflengte die voldoende is om door het te bevestigen materiaal te gaan, plus een extra marge voor een stevige grip.

Boorschroeven voor meubelbouw en houtbewerking

Naast hun gebruikelijke toepassingen bij bouw- en constructieprojecten, worden boorschroeven ook veel gebruikt bij meubelbouw en houtbewerking. Door de diverse kopvormen en schroefdraden kunnen ze worden aangepast aan verschillende houtsoorten en meubelontwerpen. Verder zijn er ook boorschroeven met zelfborende punten die het gemakkelijker maken om door hardhout te schroeven, waardoor ze een favoriet zijn bij meubelmakers en andere ambachtslieden.

Boorschroeven bestellen?

Wilt u grote hoeveelheden bestellen? Dat is geen enkel probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op en we maken een passende offerte op maat. 


Getoonde prijzen zijn excl. 21% BTW